Смородина чорна Ювілейна Копаня

Смородина чорна Ювілейна Копаня
Смородина чорна Ювілейна Копаня

Період дозрівання: середньопізній
Маса ягоди:
1,9-3,2 г
Урожайність:
5,0-6,2 кг з куща
Особливості:
великоплідний, висока стійкість до хвороб, посухостійкий
Вид упаковки:
minimotte; pico bello; garden queen

Середньопізній сорт чорної смородини інтенсивного типу селекції Інституту садівництва УААН. Отриманий від схрещування в 1983 році сорту Новина Прикарпаття з гібридною формою С-106, що є комплексним донором стійкості до борошнистої роси, антракнозу, септоріозу, стовбчатої іржі, брунькового кліща, листової галиці. В її походженні брали участь: європейський і сибірський підвиди чорної смородини, види смородини дикуша і клейка, а також аґрус. Селекціонери К.Н.Копань, В.П.Копань.
Відрізняється високою, стабільною врожайністю, самоплодностю, комплексною олігогенною стійкістю до шкідників і хвороб, підвищеною посухостійкістю, технологічний для інтенсивної культури і комбайнового збирання врожаю. Кущ високий, напіврозкидистий. Пагони довгі, вище середньої товщини, еластичні. Кисті середні, густі, по 2-4 на рубець.
Ягоди великі, одномірні, середньою масою 1,7-1,9 г, великі 3,0-3,5 г, овально-округлі, чорні, блискучі. Шкірочка міцна, еластична, із сухим відривом. М'якоть зеленувато-коричнева, помірно ароматна, приємного кисло-солодкого смаку (4,25-4,5 бали). Дозрівають дружно, одночасно. Споживаються в свіжому вигляді, придатні для заморозки, готування високоякісних продуктів техпереробки (соки, желе, виноматеріали).
Перспективний для інтенсивної промисловості й аматорства у всіх зонах розвиненого ягідництва, уже популярний у ягодоводів. У селекції - донор крупноплідністі, комплексної олігогенної стійкості до хвороб і деяким шкідникам, посухостійкості.

 

2.57 3
← Попередня позиціяСмородина чорна ЧернечаСмородина чорна Чернеча