Поступаючись чорній смородині за кількістю вітамінів, червона смородина має свої переваги: вона швидкоплідна, більш урожайна, ягоди можуть довше перебувати на гілках не втрачаючи смаку, менш вимоглива до умов вирощування. Ягоди червоної смородини придатні для споживання у свіжому вигляді та для переробки (соки, желе, компоти, варення).
Імператорська жовта - ранньостиглий, високоврожайний сорт смородини. Характеристики плоду: ягода до 0,5 г, темно-жовта, солодка, освіжаючого смаку, хрустка.
Смородина червона Августус - сорт смородини, з дуже пізнім періодом плодоношення, найпізніший на сьогодні сорт червоної смородини, дозріває на початку серпня.
Віксне - сорт універсального призначення. Кущ добре розростається. Ягоди великі, темно-вишневі, округлі або округло-грушоподібні, довго тримаються на гілках. М'якоть кисло-солодка, приємна. Зимостійкість середня.